Vael Trabelsi
Vael Trabelsi

Desni bek iz Tunisa na pragu Pančeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 21:49

Dinamo uskoro dobija internacionalno pojačanje, Vaela Trabelsija, saznaje Mozzart Sport

Posle pivotmena Ilije Bogdanovića, levog beka Stefana Ilića i povratnika u Pančevo Radovana Ostojića, Dinamo je na pragu da dovede četvrtog novajliju ovog leta. Redove četvrtoplasirane ekipe rukometne Superlige i finaliste Kupa Srbije pojačaće iskusni desni bek iz Tunisa Vael Trabelsi, saznaje Mozzart Sport.

Radi se o nekadašnjem juniorskom i seniorskom reprezentativcu ove zemlje. Rođen je 1992. godine. Branio je boje najvećeg kluba u ovoj zemlji Esperansa, a ima iskustvo igranja u Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Al Ain.

Izabrane vesti

Dinamo je ovog leta ostao bez dvojice levorukih bekova, Milana Golubovića (Vojvodina) i Alekse Miloševića (Dubočica). Na desnom beku u pripremnom periodu igrao je mladi, talentovani Vuk Novaković.

Trener žuto-crnih Dragan Marković imaće znatno izmenjeni tim u odnosu na prošlu sezonu. Od prošlogodišnjih rukometaša ostali su golman Nemanja Marjanović, stub odbrana Duško Čelica, juniorski reprezentativac Veljko Čabrilo, krila Miloš Kostadinović, Boris Dernjei i Marko Perović.

Otišao je najbolji igrač u prethodne dve sezone Danilo Radović koji je pojačao nemačkog drugoligaša Minden, a grad na Tamišu napustili su, osim dvojice desnih bekova, i levi/srednji bek Aleksa Jaćimovski (Jugović), levo krilo Stefan Sunajko (Vojvodina), pivotmeni Uroš Pavlović (Metaloplastika) i Borislav Urta (Crvena zvezda) i iskusni golman Obrad Ivezić.

Dinamo će i naredne sezone da igra u EHF kupu. Prošle sezone je prošao tri kola i stigao do osmine finala gde je zaustavljen od češke Karvine. U prvom kolu Pančevci će odmeriti snage sa italijanskim Meranom, a ako prođu dalje naredni rival je holandski Volendam. Žuto-crni su prethodnog vikenda igrali na jakom turniru u Strugi gde su zauzeli peto mesto.

Pančevci će na startu Superlige Srbije sredinom septembra da odmere snage sa Vojvodinom, osvajačem duple krune i prvim favoritom za 11. vezanu titulu, u Novom Sadu.

Poslednjih godina veliki broj Tunišana igra u srpskom šampionatu. U Vojvodini su dvojica, Mohamed Aziz Aidi i Maruan Šuiref, pre toga su gol Novosađana čuvali Ahmed Bedui i Idris Drisi, dok je u prvom delu prošle sezone u Crvenoj zvezdi igralo desno krilo Ramzi Majdub.



tagovi

RK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara